Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur flyttar jag ett barns konto till Nordnet?

För att flytta värdepapper från ett barns aktie- och fondkonto (AF) i annan bank till barnets AF på Nordnet ger du oss ett överföringsuppdrag genom att signera detta formulär. I formuläret bockar du i att flytten gäller  "Depå eller värdepapperskonto". Formuläret signeras digitalt av samtliga vårdnadshavare (oftast båda föräldrarna). Vårdnadshavarna kommer efter dess få varsitt mail om att signera uppdraget med BankID. Nordnet kommer då påbörja en flytt från avlämnande bank.

För att kunna påbörja en sådan flytt, måste barnet först ha ett AF hos Nordnet. Här kan man öppna ett AF för sitt minderåriga barn.

Det går endast att flytta mellan samma ägare, d.v.s. att AF i annan bank står i barnets namn och att AF på Nordnet står i barnets namn. Det blir ingen negativ skatteeffekt av en sådan flytt.

OBS! Tänk på att om ni flyttar aktier från en annan bank till ett konto på Nordnet så följer inte GAV-kursen med vid flytt. Spara därför en portföljrapport eller liknande så kan GAV-kurserna enkelt läggas till efter att flytten är genomförd.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm