Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur ändrar jag GAV-kursen?

Har du flyttat värdepapper in till Nordnet så kommer kursen värdepapperet stod i då det flyttades in vara kursen som visas i din depåöversikt.

Du kan ändra eller lägga till en GAV-kurs i din depåöversikt genom att klicka på GAV-kursen för respektive värdepapper. Då kommer en ruta upp där du lägger in GAV-kursen du önskar. Observera att detta sätt enbart uppdaterar vad som syns i din depåöversikt och att värdet inte sparas i Nordnets underliggande system. Om GAV-kursen lagts till på det här viset så kommer inte Nordnets system uppdatera GAV-kursen vid eventuella företagshändelser. Du kommer inte heller kunna använda Nordnets deklarationsprogram vid en framtida försäljning eller kunna hitta din GAV-kurs i efterhand om du så småningom säljer värdepapperet.

Om du ändrar GAV-kursen i depåöversikten till 0 så kommer kursen som Nordnet har inlagt i vårt interna system att läggas till under nattkörningen, så att den kursen visas nästkommande dag.

Du behöver inte kontakta oss för att uppdatera GAV-kursen efter företagshändelser så som aktiesplittar, omvända aktiesplittar, splitt med inlösen eller avknoppningar. Nordnet uppdaterar GAV-kursen automatiskt efter skatteverkets anvisningar.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm