Hoppa till huvudinnehållet

Hej! Vad kan vi hjälpa dig med?

Hur öppnar jag en KF (kapitalförsäkring) för ett minderårigt barn?

För dig som inte är kund än

Vill du öppna en KF och inte har ett konto på Nordnet än så är det smidigaste att först bli kund via BankID och sedan, när en kundbild är skapad, öppna KF här (Mina Sidor/Min Ekonomi--> Nytt konto). När du blir kund första gången så öppnar du en AF (aktie- och fonddepå) och/eller en ISK (investeringssparkonto) med BankID genom att klicka på Bli kund.

För dig som redan är kund och vill öppna ny KF

Är du redan kund på Nordnet och vill öppna en ny KF så gör du det här. Man kan maximalt ha 5 stycken KFar på Nordnet per person.

Viktigt att veta:

  • När du öppnar en KF så får du välja förmånstagare (vem/vilka som ska få försäkringens värde utbetalt om du går bort). Vill du ha en förmånstagare som inte omfattas av de valen som finns så kan du posta in en ändring av förmånstagare när kontot väl är öppnat. Se hur du går tillväga här.
  • Du kan öppna ett konto i ditt namn och sedan överlåta försäkringen till barnet (eller någon annan privatperson) när du önskar. Observera att en överlåtelse inte ändrar den försäkrade. Skulle du gå bort så kommer hela försäkringen säljas av och betalas ut, även om den är överlåten.

Fick du svar på din fråga?

Tillbaka
© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm